8 Şubat 2016 Pazartesi

BELAM KİMDİR?

BELAM KİMDİR? 

Firavunun yaptığı her işi dinen meşru/caiz gösteren kişidir. Bel’am, dünyevî çıkar ve hesaplar için Allah’ın dinini tahrif eden bir ilim ve din adamıdır. Mevcut sistemlerine ve yöneticilere yaranmak maksadıyla Allah’ın hükümlerini çiğneyen ve asıl gayesinden saptıran kimseleri temsil etmektedir.İnsanları Allah (c.c.) adını kullanarak aldatan, hevâ ve heveslerini tatmin için Tevhid akîdesini tahrip eden kişilerdir. İlimlerini gerçeği çarpıtmak için kullanırlar ve insanları bu yolla ikna etmeye çalışırlar.

Firavunun dinini destekler.Musa 'yı halkın karşısında küçük düşürüp aşağılanması için uğraşan gerektiğinde öldürülmesini öğütleyen kişiler veya kurumlardır.

Belamlık bitmiş değildir. Geçmişte ve günümüzde hâlâ varlıklarını sürdürmektedirler. Devletlerin yaptığı bütün işleri meşru göstermek için varolmuşlardır.

Onlara, o kimsenin haberini de oku ki, biz kendisine âyetlerimizi vermiştik de o, bunlardan sıyrılıp çıkmış, derken şeytan onu arkasına takmış, nihayet azgınlardan olmuştu. Eğer dileseydi, onu bu (âyetler)le yükseltirdik. Fakat o yere saplandı, hevâsına/arzusuna uydu. Artık onun sıfatı o köpeğin hâli gibidir ki, üstüne varsan dilini sarkıtıp solur, yahut kendi hâline bıraksan yine dilini uzatıp solur. İşte âyetlerimizi yalan sayanlar gürûhunun sıfatı budur. Artık sen kıssayı onlara anlat. Belki iyice düşünürler." (araf 175-177)

Ey iman edenler! Hahamların ve ruhbanların birçoğu, insanların mallarını haksız yollarla yiyorlar ve Allah’ın yolundan alıkoyuyorlar. Altın ve gümüşü biriktirip gizleyerek onları Allah yolunda harcamayanları elem dolu bir azapla müjdele. (tevbe 34)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder