7 Şubat 2016 Pazar

ESKİ MEDENİYETLER ZAMANIMIZDAKİ TEKNOLOJİDEN GERİDELER MİYDİ?






İnsanlar, medeniyetin sadece 19.yüzyılda geliştiğini varsaymıştır. Önceki kavimlerin daha az medeni olduğunu düşünmüş ve şu çağımızın en üst teknoloji olduğunu düşünmüşlerdir. Tarihi araştırmalar ve kazılar sonucunda ve varolan yapıtların bazılarının şuanki teknolojiyle bile yapılması mümkün olmadığı halde, hâlen geçmiş kavimlerin teknolojilerinin ve medeniyetlerinin geri olduğu düşünebilir miyiz?

Kuran-ı Kerim, bizden önceki kavimlerin bizden daha GÜÇLÜ olduğunu vurgulamıştır. Bu güçlülüğü sadece bedensel olarak algılamışızdır. Halbuki burdaki gücün sadece bedensel olmadığını teknoloji olarak bizden daha üstün olduklarını ve yapıtlarının varlığına dikkat çekmiştir.

Onlar yeryüzünde dolaşıp, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Onlar kendilerinden daha çok, daha GÜÇLÜ ve onların yeryüzündeki ESERLERİ DAHA ÜSTÜNDÜ. Fakat kazanmakta oldukları şeyler onlara bir fayda vermemişti. (mümin 82)

Eserleri, yapıtları yani kullandıkları teknoloji bizim teknolojimizin üstünde olduğu vurgulanmış olduğunu düşünüyorum. Zaten var olan yapıtları hangi bilgiyle nasıl yaptıkları hala yanıt alabilmiş değildir. Mısır piramitleri, Nemrut dağı harabeleri, göbeklitepe, el karakol rasathanesi, tiwanaku medeniyeti, bosna hersekteki visoko piramitleri, kristal kafatası, paskalya adasındaki heykeller ve yapıtlar, sfenksler, batık uygarlıklar ve daha ortaya çıkmamış birçok medeniyetin yapıtlarının şuanki bilgilerin üstünde bir bilgiyle yapıldığını görebilirsiniz. Yapıtların çoğunun yıldız konumlarına göre konumlandırıldığı, altın oranlar kullanılarak yapıldığını, ve yapıtların bir enerjiyi hareket ettirdiği gerçeğinide göz ardı etmemek gerek. Tüm bu yapıtların zeka gerektiği ve zeki varlıklar tarafından yapıldığı kaçınılmaz gerçektir.

Milattan önce 20 binli yıllardan kalma eserler bile bu şekilde üstün zeka tarafından yapılmasına rağmen hâlen insanların taş devrinde olduğuna inanmak doğru olur mu? Hiçbir bilgiye sahip olmayan ateşten korkan insanlar Allah' a karşı çıkar mı ? İnsanlar kendilerine verilen teknolojiyle ve bilgilerle işte şimdi güçlüyüm der ve karşı çıkar. Mağarada yaşayan dışarıda bulunan herşeyden korkan insanlar Allah' a karşı çıkmaz. Ancak bilgiyle üstünlük taslar. Günümüzde hücre çoğalması işlemi gerçekleştiren ilim adamlarının ilahlık taslamayıp yanlışa düşmesi gibi...


Sizden önceki milletlerin başından nice olaylar gelip geçmiştir. Yeryüzünde gezin dolaşın da yalanlayanların sonunun nasıl olduğunu bir görün. (ALİ İMRAN 137)

Siz de tıpkı, sizden öncekiler gibisiniz: Onlar sizden daha güçlü, malları ve çocukları daha fazlaydı. (tevbe 69 dan)

Şüphesiz Kârûn, Mûsâ'nın kavmindendi. Onlara karşı azgınlık etti. Biz ona, anahtarlarını güçlü bir topluluğa ağır gelecek hazineler verdik. (kasas 76 dan)

"Sizi uyarması için içinizden bir adam aracılığıyla Rabbinizden size bir zikir (vahy ve öğüt) gelmesine şaştınız mı? Hatırlayın ki, Allah sizi Nûh kavminden sonra onların yerine getirdi ve sizi yaratılış itibariyle daha GÜÇLÜ kıldı. Allah'ın nimetlerini hatırlayın ki kurtuluşa eresiniz." (araf 69)

Onlar yeryüzünde dolaşıp, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Onlar kendilerinden daha çok, daha GÜÇLÜ ve onların yeryüzündeki ESERLERİ DAHA ÜSTÜNDÜ. Fakat kazanmakta oldukları şeyler onlara bir fayda vermemişti. (mümin 82)

Yani bilinen anlamda medeniyet sadece bize uğramış son yüzyılda gerçekleşmiş hadiseler değildir. Medeniyetler ve teknoloji gelişip yok olmuştur. Yeni gelenler eski medeniyetlerinin artığını görmüştür. Sonraki medeniyelerde zamanla teknolojilerini geliştirmişler ve Allah'a isyan etmeye başlayınca yok olmaya mahkum olmuşlardır. Bu yüzden batık kentler, kayıp kıtalar vardır. Onlar sizden teknoloji olarakta güçlüydüler onları yeryüzünden sildim. Kendinizi en üstün olarak değerlendirmeyin kavimleri ve sizden öncekileri araştırın demiştir. selam ve dua ile..

1 yorum:

  1. Ben bu konuyu sadece kendinin düşündüğünü sanıyordum. Meğer değilmiş. Bu listeye bazıpeygamberlerin mucizeleri de eklenebilir. Örneğin Hz Davud Aleyhisselam'ın mucizesi bakırı çok iyi işleyebilmesi. Ve bakır elektriği en iyi ileten maddedir.

    YanıtlaSil